Suština je u detaljima

Za sve one koji žele da saznaju više, otišli smo korak dalje

Tehnički podaci

 • Format: 1.215 x 800 mm
 • Pokrivna širina (S): 1.140 mm
 • Pokrivna dužina (D): 700 mm
 • Dužina koraka (K): 350 mm
 • Početni segment (P): 25 mm
 • Krajnji segment (Z): 75 mm
 • Visina rebra (V): 33 mm
 •  
 • Pokrivna površina: 0,8 m²/ploča
 • Potrebno za 1 m²: 1,25 ploča
Dimenzije
Paleta

Pakovanje

 • Širina (S): 1.200 mm
 • Dužina (D): 900 mm
 • Visina (H): 550 mm
 • Ploča na paleti: 200 kom
 • Težina palete: 750 kg
 • Pokrivna površina: 160 m²

Korra® dodatni elementi

Uz Korra® krovni sistem možete pronaći i sve dodatne proizvode neophodne za kvalitetnu montažu: od građevinske limarije do hemijskih sredstava za fiksiranje i popravke.


Okapnica
Sleme
Vetar lajsna
Opšivka zida

Vodič za ugradnju

Jedna od glavnih prednosti Korra® krovnog sistema jeste njegova brza i jednostavna ugradnja. Za ugradnju Korra® ploča nije Vam potreban profesionalan montažer, jer su konstruisane tako da ih može montirati gotovo svako, pridržavajući se detaljnog uputstva za ugradnju. Uz same Korra® ploče iz svog proizvodnog asortimana možemo Vam ponuditi i sve ostale elemente neophodne za formiranje kopletnog krovnog pokrivača, čija je montaža takođe vrlo jednostavna i brza.

 

Korak 1. Postaviti paropropusnu foliju

Korak 1

Korak 2. Postaviti podužne i poprečne letve

Korak 2

Korak 3. Postaviti zaštitnu mrežicu

Korak 3

Korak 4. Postaviti vetar lajsnu

Korak 4

Korak 5. Postaviti okapnicu

Korak 5

Korak 6. Postaviti Korra® ploče

Korak 6

Korak 7. Postaviti sleme

Korak 7


Često nam postavljaju ova pitanja...

 

Da li se stvara buka na Korra® krovu usled kišnih padavina?

Za razliku od klasičnih limenih pokrivki Korra® krov je konstruisan kao ventilirajući sistem gde Korra® ploče i daščanu podlogu razdvajaju podužne i poprečne letve. Takođe, kompaktne dimenzije Korra® ploča ograničavaju širenje vibracije po celoj površini krovnog pokrivača i na taj način neutrališu stvaranje buke. Uzimajući sve ovo u obzir u untrašnjosti objekta neće biti nikakvog povećanja buke usled kiše.

Da li će vremenom Korra® ploče početi da korordiraju?

Čelična osnova Korra® ploča višestruko je zaštićena od korozije. Nanos cinka se uz prisustvo vlage i kiseonika iz atmosfere ponaša na taj način da teži da prekrije i otkrivene delove čelika (linije sečenja ili mesta bušenja). Dodatno, osnovni sloj boje kao i DaiMATT površinka zaštita povećavaju otpornost materijala na habanje tako da neće doći do ljuštenja, puzanja, korozije i probijanja materijala.

Da li se ugradnjom Korra® krova povećava rizik od udara groma?

Iako je Korra® pokrivač napravljen od metala, dokazano je da su preduslovi za udar groma položaj i lokacija objekta kao i blizina visokih samostojećih objekata ili stabala. Metalni krovni pokrivač ni u kom slučaju ne privlači pražnjenje elektriciteta ili doprinosi učestalosti ili blizini udara groma.

Imam postojeći krovni pokrivač, da li ga moram skidati?

Ukoliko je na Vašem krovu bitumenski pokrivač (Tegola, Ondulina) ili možda salonit ploče, Korra® krovni sistem se može ugrađivati bez skidanja postojećeg pokrivača jednostavnom motažom poprečnih letvi.

Da li mogu Korra® ploče skinuti zbog potrebnih intervencija na krovu?

Zahvaljujući sistemu fiksiranja vijcima, Korra® ploče sa Vašeg krova možete skidati i ponovo montirati onoliko puta koliko je to potrebno.

Da li mogu sam montirati ploče ili mi je potreban ovlašćeni montažer?

Pridržavajući se detaljnog uputstva za ugradnju Korra® ploče može montirati gotovo svako. Uz same Korra® ploče iz svog proizvodnog asortimana možemo Vam ponuditi i sve ostale elemente neophodne za formiranje kopletnog krovnog pokrivača, čija je montaža takođe vrlo jednostavna i brza.

Da li se povećava opasnost od curenja usled bušenja Korra® ploča vijcima?

Vijci koji se preporučuju za fiksiranje Korra® ploča poseduju metalnu podlošku i gumicu od EPDM materijala koji ostaje elastičan na temperaturama od -40 do +100 stepeni, tako da rizik od curenja praktično ne postoji. Preporučujemo da jednom godišnje pregledate spojeve vijaka i lima.

Kolika je trajnost Korra® ploča?

U najrasprostranjenijim urbanim uslovima sa malom koncetracijom agresivnih isparenja (prisustvo industrije) očekivana trajnost Korra® ploča je preko 30 godina. U agresivnim sredinama (primorje ili teška industrija) Korra® krov neće morati da se menja najmanje 20 do 25 godina. Nakon svoje korisne upotrebe Korra ploče se mogu reciklirati.Back to top